Vive la France
Lekker geen koffer, geen loopje naar de trein, geen inchecken bij de douane en geen "sorry, maar die stoel bij het raam, die is van ons". Uitgerekend vandaag zijn wij voor het eerst samen vanuit huis vertrokken met de auto voor een vakantie. Xtreem ontspannen stapten wij om die reden in onze nieuwe koets voor een heerlijke roadtrip. En France! We bedachten ons namelijk dat we altijd buiten Europa hebben gereisd, op weekendjes weg na...
Het voelt daarom ook gek om geen afgemeten tas mee te nemen, geen reisformaatjes aan deodorant, tandpasta en Deet. Geen pasfoto's voor een visum. Nee gewoon, de auto volgooien met je halve inboedel en dat gaspedaal heel diep intrappen.
De rit naar de eerste stop, Moulineaux, duurt ongeveer 6,5 uur. Gelukkig bivakkeren er twee gigantische lederen fauteuils in ons recent op de kop getikte slagschip. Vlak voor de grens stoppen we eenmaal voor een sanitaire stop. Vervolgens karren we België in een ruk door en lunchen we net over de grens in Frankrijk. Heerlijk vanuit de nieuwe koelbox, die via het stekkertje in de kofferbak ons proviand koel houdt. Eerste-wereld-problemen, we weten het.
Zo rond 17 uur komen we aan bij Bergerie de Moulin in Moulineaux. Wie verwacht er zo'n pittoresk plaatje achter de buitenpoort. Alsof je een Frans sprookje uit 1200 binnenloopt. We verblijven in een tot tiny house omgebouwde oude schapenkooi. De matrassen zijn doorgelegen, maar dat deert ons niet. Davey etaleert direct haar moedergevoelens en draait een spaghetti bolognese in elkaar op een professorisch inductieplaatje.
Helaas momenteel veel muggen in de omgeving, daarom hangt onze klamboe al snel in een boom. Picknick-kleedje op de grond, twee yogamatrassen erop en Rummikub spelen, what else? Als de nacht valt is de eindstand 1-1.